Italiaanse traiteur schenkt gratis maaltijden aan personeel Stuivenbergziekenhuis

Emanuele en Ana van Cuore di Puglia, waar vrijdagochtend twintig gratis maaltijden voor het personeel van het Stuivenbergziekenhuis werden bereid. Foto: Frederik Beyens

Italiaanse traiteur schenkt gratis maaltijden aan personeel Stuivenbergziekenhuis

Print
Antwerpen -

Het blijft hartverwarmende initiatieven regenen om de medische hulpverleners een hart onder de riem te steken tijdens deze moeilijke periode. Vandaag, vrijdag, heeft Emanuele Lamanuzzi van traiteur Cuore di Puglia gratis maaltijden bezorgd aan het Stuivenbergziekenhuis.

Cuore di Puglia in de Nationalestraat staat bekend om zijn handgemaakte mozzarella en verse Italiaanse gerechten. Het restaurantgedeelte is gesloten ten gevolge van de maatregelen om het coronavirus te bestrijden, maar take away blijft mogelijk. Daardoor heeft uitbater Emanuele Lamanuzzi het zelfs behoorlijk druk.

Toch wilde hij iets doen. Zijn thuisland Italië is ongemeen hard getroffen door het coronavirus. “Gelukkig woont mijn familie in Puglia, in het zuiden, dus is iedereen redelijk gespaard gebleven. Mijn mama zit bijvoorbeeld in complete lockdown, maar ze is wel gezond. Gelukkig maar. In andere delen van mijn thuisland is het een complete ravage”, zegt Emanuele.

Om zijn steentje bij te dragen, heeft hij vrijdagochtend samen met enkele medewerkers twintig maaltijden gemaakt voor het medisch personeel van het Stuivenbergziekenhuis, dat nu bergen verzet om de vele coronapatiënten te verzorgen. Emanuele bereidde in zijn eigen keuken een koud voorgerecht en een warm hoofdgerecht en bracht de maaltijden daarna naar het ziekenhuis, waar de verpleegkundigen en artsen ze konden opwarmen.

“Die mensen werken lange uren, ik kan me voorstellen dat een lekkere maaltijd hen wel deugd doet”, zegt Emanuele. “Cuore di Puglia betekent ‘hart van Puglia’ en ik wilde mijn hart laten zien. In deze moeilijke tijden beseffen we pas hoe dankbaar we mogen zijn dat we deze gedreven en getalenteerde mensen hebben in onze ziekenhuizen.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio