Vader en zoon krijgen celstraffen voor cannabisplantage

Foto: Victoriano Moreno

Vader en zoon krijgen celstraffen voor cannabisplantage

Print
Brecht / Merksplas / Antwerpen -

De rechtbank heeft een vader en zoon veroordeeld voor het opzetten van cannabisplantages in woningen in Merksplas en Brecht. Ze kregen gevangenisstraffen met uitstel.

De speurders kwamen de cannabisplantages op het spoor in juni 2019. Tijdens het beluisteren van afgetapte telefoongesprekken in een ander dossier hoorden ze dat Jimmy V.A. (29) drugs zou verkopen. Met die informatie viel de politie binnen op V.A.’s toenmalige adres op de Hoogstraatsebaan in Brecht. Er werden flesjes cannabisolie gevonden, net als restanten van cannabis. “Twee kamers op de zolder bleken ingericht te zijn geweest voor de teelt van cannabis”, zegt de rechtbank. Verder vonden de speurders wortels van cannabisplanten en restanten potgrond. Jimmy V.A. werd opgepakt, hij had bijna 1.500 euro op zak.

Omdat vader René V.A. (58) als medehuurder van het huis in Brecht opgeschreven stond, besliste de onderzoeksrechter ook op zijn adres een huiszoeking te laten doen. In die woning in de Biekorfstraat in Merksplas werd een grote plantage met 1.600 oogstrijpe cannabisplanten aangetroffen.

Vader en zoon V.A. bekenden tijdens het onderzoek dat ze hun woningen ter beschikking stelden van derden en dat ze daarvoor betaald werden. Beiden werden schuldig bevonden aan de teelt van verdovende middelen en de diefstal van elektriciteit, die tapten ze voor de meter af. De rechtbank veroordeelde Jimmy V.A. tot twee jaar cel met uitstel. Vader René kreeg drie jaar gevangenisstraf, eveneens met uitstel.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio