Coronabonus van 1.450 euro voor zorgverleners, “maar nog niets beslist”

Foto: EPA-EFE

Coronabonus van 1.450 euro voor zorgverleners, “maar nog niets beslist”

Print

Dokters, verplegers, apothekers en alle andere zorgverstrekkers in de ziekenhuizen krijgen volgens de krant ‘De Tijd’ een ­Covid-19-bonus van 1.450 euro. Dat is een van de maatregelen die voorliggen in de strijd tegen het coronavirus en de impact daarvan. “Er is nog niets beslist”, zegt minister van Financiën Alexander De Croo (Open Vld).

De regering rekent op 10.000 aanvragen, wat de kostprijs op 14,5 miljoen euro brengt. Daarbovenop wordt voorzien in een verlaging van de persoonlijke RSZ-bijdragen, aldus De Tijd.

Maar er is volgens minister De Croo nog niets beslist. Er loopt volgens de liberale vicepremier binnen de regering een discussie over hoe we onze economie kunnen laten draaien. Tot nu toe worden allerlei pistes bekeken.

De Croo merkt op dat de denkoefening breder gaat dan enkel de zorg. Hij hoopt binnenkort met maatregelen te kunnen komen, ook ter ondersteuning van sectoren die vandaag op zoek zijn naar personeel, zoals de land- en tuinbouw.

De voorstellen komen van de tien partijen die de regering-Wilmès met volmachten hebben gesteund. Het pakket wordt zaterdag nog voorgelegd aan de vergadering tussen de regeringstop en de partijvoorzitters.

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? De coronapatiënten in België: hun leeftijd en de evolutie Welke maatregelen zijn er in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.