Politie showt gelabelde mondmaskers, maar draagt ze niet

Foto: JAA

Politie showt gelabelde mondmaskers, maar draagt ze niet

Schoten -

Op deze foto poseren enkele agenten van de lokale politie Schoten stoer met mondmaskers, voorzien van het politielogo. “Een zelfgemaakt geschenk van Nicole Bynens uit Merksem als dankbaarheid voor het werk van de hulpdiensten in deze coronatijd. Een mooi gebaar”, aldus korpschef Jack Vissers.

Naar inspecteurs die met dit fraai stukje textiel op straat rondlopen of in de combi patrouilleren, is het vruchteloos zoeken. “De maskers zijn niet geschikt om te dragen tijdens onze dienst”, verduidelijkt de korpschef. “Het is evenmin een protest tegen een mogelijk tekort aan beschermingsmateriaal. We beschikken over voldoende ontsmettende handgel, degelijke mondmaskers en zelfs beschermingsbrillen. Die werden ons netjes geleverd door de federale politie.”

“Onze mensen dragen ze niet permanent. Mondmaskers worden alleen opgezet bij arrestaties uit voorzorg voor spuwen, bij een overlijden of wanneer we bij een interventie vermoeden dat er nabij contact zal zijn. Onze onthaalmedewerkers in het politiebureau dragen evenmin standaard maskers. Zij beschikken sinds kort wel over een hoestscherm, tussen henzelf en de burger die een aangifte komt doen.”

Uit de cijfers blijkt trouwens dat de Schotenaren de coronamaatregelen bijzonder goed naleven. Ondanks ruim 400 doelgerichte interventies, moest slechts twaalf keer een proces-verbaal worden opgesteld voor ‘samenscholing’ of ‘niet-essentiële verplaatsing’.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio