Pro League wil streep trekken onder competitie: werkgroep moet beslissen over degradatie, promotiefinale en beker

Foto: BELGA

Pro League wil streep trekken onder competitie: werkgroep moet beslissen over degradatie, promotiefinale en beker

Print

Als het van de Pro League afhangt, zal er na 29 speeldagen een streep getrokken worden onder de Jupiler Pro League. Tot die conclusie kwam de raad van bestuur donderdag unaniem. Als de aanbeveling volgende week door de algemene vergadering bevestigd wordt, mag Club Brugge zich kampioen noemen.

Het voorstel moet nog bekrachtigd worden door de algemene vergadering, waarin alle 24 profclubs een stem hebben.

De Pro League stelt voor om de huidige rangschikking als definitief te beschouwen. Club Brugge is in dat geval landskampioen. Het lot van rode lantaarn in 1A Waasland-Beveren en de afhandeling van de promotiefinale tussen Beerschot en OHLn wordt door een werkgroep bekeken.

De werkgroep bestaat uit Peter Croonen (Genk), Michel Louwagie (AA Gent), Eddy Cordier (Zulte Waregem), Joseph Allijns (KV Kortrijk) en Philippe Bormans (Union). Ook de bekerfinale tussen Club Brugge en Antwerp, de verdeling van de Europese tickets en voorbereiding op volgend seizoen gaat via de werkgroep.

De hoop leeft dat de bekerfinale nog wel zou kunnen plaatsvinden voor 30 juni, meer dan waarschijnlijk achter gesloten deuren.

Meer voetbalnieuws