Overvalster die zelf gewond raakte krijgt 18 maanden cel met uitstel

Foto: sare

Overvalster die zelf gewond raakte krijgt 18 maanden cel met uitstel

Print
Borgerhout -

Een 41-jarige vrouw is veroordeeld tot achttien maanden cel met uitstel. Ze probeerde in april 2019 een winkel te overvallen op de Stenenbrug in Borgerhout. De overvalster raakte daarbij zelf zwaargewond.

De beklaagde, Osasere O. (41), was op zaterdagmiddag de winkel op de Stenenbrug binnengestapt en had een groot keukenmes laten zien. Het kwam tot een schermutseling met de zoon van de zaakvoerder. Toen de opgeroepen politie ter plaatse kwam, troffen ze Osasere O. aan met een steekwonde in de borst, ze was er slecht aan toe en verkeerde even in levensgevaar. De zoon van de zaakvoerder verklaarde dat hij de overvalster wegduwde met heel wat kracht waardoor het mes in haar borst terechtgekomen is en hij ook zelf aan de hand gewond raakte.

Osasere O. bekende dat ze thuis een mes genomen had en de kassa van de winkel wilde leegroven omdat ze in geldnood zat. “De feiten getuigen van een gebrek aan respect voor de fysieke integriteit van derden”, oordeelt de rechtbank in haar vonnis. Hoewel Osasere O. niet aan haar proefstuk toe was legt de rechtbank haar toch een celstraf van achttien maanden met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden, op. Zo kan de vrouw zich laten begeleiden voor haar psychische problemen en geldproblemen.

Omdat O. zelf gewond raakte bij de overval werd ook een onderzoek gevoerd naar het geweld gebruikt door de slachtoffers, zij werden door de raadkamer buiten vervolging gesteld.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio