DISCUSSIE. Zou jij ondanks klachten een bezoek aan spoed uitstellen in deze coronacrisis?

Foto: DVH

DISCUSSIE. Zou jij ondanks klachten een bezoek aan spoed uitstellen in deze coronacrisis?

Mensen met een ernstige aandoening stellen hun bezoek aan de spoeddienst onterecht uit, uit vrees voor het coronavirus. “Dat is voor niets nodig. Bovendien brengen ze zichzelf in een nog groter gevaar”, zegt spoedarts Kevin Vereecken.

LEES OOK. Arts waarschuwt voor uitstel van bezoek aan spoed: “Onherroepelijke schade bij beroertes en hartinfarcten”

“Ik kreeg drie mensen op de spoed die hun bezoek hadden uitgesteld”, zegt Kevin Vereecken, spoedarts bij het Stuivenbergziekenhuis en gemeenteraadslid. “Eén persoon had een beroerte, maar wachtte vier dagen om er mee naar de spoed te komen en heeft daardoor onherroepelijke schade opgelopen.

Ondertussen blijkt dat steeds meer zwangere vrouwen nu liever thuis bevallen in plaats van in het ziekenhuis. Dat merken de vroedvrouwen die thuisbevallingen begeleiden, meldt VRT NWS. Veel zwangere vrouwen maken zich zorgen over het risico op besmetting met het coronavirus in het ziekenhuis. Ook de strenge maatregelen in verschillende ziekenhuizen schrikken sommige vrouwen af.

Stel jij een bezoek aan het ziekenhuis uit door de coronacrisis? Neem je het risico dat aandoeningen kunnen verergeren? Ben je van plan thuis te bevallen door de coronacrisis, of net niet?

Deze discussie is afgesloten.

Nu in het nieuws