Parkings groendomeinen gesloten, provincie Antwerpen vraagt om niet langer dan twee uur te komen wandelen

Foto: Patrick De Roo

Parkings groendomeinen gesloten, provincie Antwerpen vraagt om niet langer dan twee uur te komen wandelen

Print
Deurne -

Alle parkings in de provinciale groendomeinen zijn gesloten. Die beslissing moet mensen ontmoedigen om met hun wagen naar de parken af te zakken. De provincie vraagt ook om tijdens het weekend niet langer dan twee uur te komen wandelen in het Rivierenhof.

Het mooie weer zorgt, ondanks de strenge coronamaatregelen, voor veel bezoekers in de Antwerpse parken. En hoewel het overgrote deel van de mensen het samenscholingsverbod en de afstandsregels op weekdagen lijken te respecteren, wordt er in het weekend wel eens gezondigd. Dat is onder meer te merken op de parkings.

Voor recreatieve uitstapjes zijn verplaatsingen met de auto niet toegelaten. Daarom heeft de provincie beslist om alle parkings op de provinciale domeinen te sluiten. De parkeerplaatsen voor mensen met een beperking blijven wel toegankelijk. In het Rivierenhof in Deurne blijft ‘Parking West’ open, maar alleen voor buurtbewoners. De overige drie parkings, op de Ruggeveldlaan, Cornelissenlaan en Sterckshoflei, sluiten.

In tegenstelling tot in het begin van de coronamaatregelen, lijken bezoekers van het Rivierenhof zich wel beter aan de regels te houden. “Behalve in het weekend, want dan moet ik toch steeds opnieuw de politie bellen om de orde te komen handhaven”, zegt Tjerk Sekeris (N-VA), districtsburgemeester van Deurne.”

Dit zijn de provinciale groendomeinen waar parkeren niet meer mogelijk is

* Kasteeldomein d’Ursel (Bornem) * Rivierenhof (Deurne) * Vrieselhof (Ranst) * Hof Van Leysen (Antwerpen) * Kesselse Heide (Nijlen) * Vrijbroekpark (Mechelen) * Broek De Naeyer (Willebroek) * Neteland (Lier) * Prinsenpark (Retie) * Hoge Mouw (Kasterlee) * De Averegten (Heist-Op-Den-Berg) * Hertberg (Herselt)

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? De coronapatiënten in België: hun leeftijd en de evolutie Welke maatregelen zijn er in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.