‘We zullen doorgaan’ op fluit en hoorn: “Elke avond meer toehoorders”

Foto: JAA

‘We zullen doorgaan’ op fluit en hoorn: “Elke avond meer toehoorders”

Wijnegem -

Lutgart Valckx (55) en Eric Leysen (52) gaven vorige week voor het eerst gehoor aan de oproep van Vlamo, organisatie die amateurmuzikanten in Vlaanderen verenigt, om ‘We zullen doorgaan’ te spelen. Elke avond vatten de fluitiste en hoornspeler post op de stoep voor hun woning aan de Eikenlaan. Dit als eerbetoon aan alle harde werkers, terwijl het hele land binnen blijft.

Het muzikale duo uit de Eikenlaan in Wijnegem ging de uitdaging graag aan, zeker omdat ze momenteel noodgedwongen verstoken blijven van de repetities en concerten met de drie harmonieën waarvan ze lid zijn in Wijnegem, Wommelgem en Zandhoven.

Intussen is hun repertoire al uitgebreid tot vier liedjes, waaronder ‘Ruin 67’, de compositie die Lutgarts zoon en klarinettist Joeri Luyckx drie jaar geleden componeerde om de tornado van Oostmalle muzikaal te herdenken. “Corona is minstens een even grote ramp. Dat past dus wel, jammer genoeg”, aldus Lutgart, die tot haar verbazing elke avond zo rond 20u steeds meer luisteraars ziet opdagen voor het miniconcert. Al moeten die natuurlijk op een veilige afstand blijven. “Maar we spelen luid genoeg, zodat heel de straat ons kan horen.”

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? De coronapatiënten in België: hun leeftijd en de evolutie Welke maatregelen zijn er in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.