© PZ Grens

Anonieme politie aan de grens levert meerdere drugsvangsten op

Sinds de coronacrisis zijn veel grensovergangen tussen België en Nederland afgesloten. De politie controleert wie de grens oversteekt op vaste plaatsen, maar ook met anonieme ploegen. De lokale politie Grens (Essen, Kalmthout, Wuustwezel) kon zo de afgelopen dagen meerdere drugsvangsten doen.

jtp

De politie controleerde zaterdag twee verdachte voertuigen die uit Nederland kwamen. In een sportzak troffen ze maar liefst 18 kilogram marihuana aan. Twee mannen, een 49-jarige en een 31-jarige uit het Limburgse Ham, werden opgepakt en werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt. Die besliste hen onmiddellijk aan te houden.

Bij een controle op zondag werden twee personen gecontroleerd die vanuit Nederland te voet de grens overstaken met een winkeltas bij zich. Het duo, twee twintigers afkomstig uit Mortsel en Lint, had 600 gram marihuana bij zich. Ze werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Antwerpen. Donderdag werd tot slot een 21-jarige man uit Antwerpen betrapt met 221 gram marihuana op zak. Hij reed met zijn speed pedelec de grens over vanuit Nederland.

De politie nam ook meerdere kleine hoeveelheden drugs in beslag bij personen die via sluipwegen en paadjes de grens over wandelden. Bij één verdachte werd er een verboden wapen aangetroffen. De politiezone Grens laat weten ook de komende weken extra (anonieme) ploegen in te blijven zetten.

© PZ GrensMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio