Verkeer op E19 aan grensovergang wordt gescheiden om ongevallen tegen te gaan

Print

Video: Mia Uydens

Hoogstraten -

Sinds woensdagmorgen is er een nieuwe verkeersregeling van kracht op de E19 aan de grensovergang in Meer (Hoogstraten). Het personenvervoer richting Nederland wordt er gescheiden van het vrachtvervoer, om zo het verkeer veiliger te maken. Dinsdag kwam nog een Nederlandse bestuurder om het leven bij ongeval.

De wegpolitie voert sinds de coronamaatregelen controles uit aan de grensovergang op de E19 om na te gaan of bestuurders al dan niet essentiële verplaatsingen naar Nederland uitvoeren. Wie dat niet doet, wordt teruggestuurd. Die filterblokkades zorgden de voorbije dagen echter voor files en enkele ongevallen.

Verkeer op E19 aan grensovergang wordt gescheiden om ongevallen tegen te gaan
Foto: Mia Uydens

Om het verkeer ter hoogte van het complex van Meer veiliger te maken, wordt het personenvervoer en het vrachtvervoer sinds woensdagmorgen gescheiden. “Het vrachtverkeer krijgt nog voor het controledispositief een vrije doorgang over de pechstrook. Het personenvervoer wordt er wel afgeleid en wordt gecontroleerd. Zo is er een betere doorstroming voor het vrachtverkeer”, legt Joeri Peetermans van de Antwerpse wegpolitie uit. Bijkomend werden de afrit richting Antwerpen en de oprit richting Nederland afgesloten.

De aanpassingen kenden woensdag meteen een positief resultaat. “Waar we de voorbije dagen zo’n tien tot twaalf kilometer file hadden, hebben we nu een piek van slechts 500 meter”, vertelt Peetermans. “Er staat dus veel minder file en er is dus ook minder risico’s op aanrijdingen in de staart van de file.”

Gisteren nog kwam een Nederlander om het leven bij zwaar ongeval met vier vrachtwagens. Er vielen ook nog één zwaar- en één lichtgewonde. De snelweg was er enkele uren afgesloten in de richting van Nederland, het verkeer moest de afrit in Meer nemen en lokaal omrijden richting Nederland.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio