Het Ros Beiaard blijft dit jaar op stal.

Het Ros Beiaard blijft dit jaar op stal. © Chris Van Rompaey

Lier stelt Ommegang met een jaar uit

De ‘Ommegang … anders’, die vanaf nu elke vijf jaar in het stadscentrum van Lier zou plaatsvinden, gaat dit jaar door de coronacrisis niet door. Het evenement verschuift naar 2021.

CVR

In Lier gaat de Ommegang om de 25 jaar uit, maar door het succes van de vorige editie besliste de vzw Gezellen van ’t Groot Volk om de Ommegang voortaan elke vijf jaar te organiseren. De eerste keer zou dat op 3 en 4 oktober 2020 zijn, maar de stad en de vzw hebben nu beslist om die editie naar volgend jaar te verschuiven.

“Het is duidelijk dat de volgende weken en mogelijk maanden nog gebukt zullen gaan onder coronamaatregelen”, zegt burgemeester Frank Boogaerts (N-VA). “Maar bij het afbouwen van de coronamaatregelen lijkt het ook niet logisch dat we dan plots alle remmen kunnen losgooien. Is het met andere woorden verantwoord om voor het najaar nu grootse, wat aantal bezoekers of toeschouwers betreft, evenementen te plannen?”

“Voor de Ommegang moeten we ook repeteren, samen met allerlei verenigingen en leerlingen van de Stedelijke Academie. De coronamaatregelen gaan dit de volgende maanden niet of erg beperkt mogelijk maken”, stelt voorzitter Luk Ceulemans.

MEER OVER Coronavirus