Kris Sterkens is nieuwe CEO van Janssen Pharmaceutica

Kris Sterkens is de nieuwe baas bij Janssen Pharmaceutica. Foto: RR

Kris Sterkens is nieuwe CEO van Janssen Pharmaceutica

Print
Schoten / Beerse -

Kris Sterkens (56) uit Schoten is vanaf woensdag de nieuwe CEO bij Janssen Pharmaceutica in Beerse. In volle coronacrisis neemt hij de fakkel over van Stef Heylen, de Kempenaar die de voorbije drieënhalf jaar aan het hoofd stond van het grootste farmaceutisch bedrijf in België.

Kris Sterkens bekleedt nu de functies van Managing Director en Voorzitter van het Directiecomité van Janssen Pharmaceutica NV. Kris Sterkens behoudt daarnaast zijn functie als Company Group Chairman Janssen Europa, Midden-Oosten en Afrika (EMEA), een functie die hij al sinds 2017 uitoefent.

“Kris Sterkens werkt al meer dan dertig jaar voor Janssen”, zegt Tim De Kegel van Janssen Pharmaceutica. “Hij begon zijn carrière binnen de finance-afdeling waar hij opklom tot vice president en Chief Financial Officer (CFO). Daarna maakte hij de overstap naar het algemene management. Voor hij zijn huidige functie opnam, stond hij in Singapore meer dan drie jaar aan het hoofd van Janssen Asia Pacific. In die hoedanigheid leidde hij teams in Japan, Korea, Australië, Nieuw-Zeeland en India. Daarvoor had hij verschillende functies als Managing Director in Nederland, Benelux, Duitsland en op EMEA-niveau.”

Janssen Pharmaceutica is een dochterfirma van het wereldwijde gezondheidsbedrijf Johnson & Johnson. Janssen Pharmaceutica heeft in ons land vestigingen in Beerse, Geel, Olen, La Louvière en Merksem en telt in totaal 5.100 medewerkers.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio