Knuffelbeer Corona spreekt ‘berenjagers’ aan: “Kom gerust wat dichterbij, maar niet te dicht!”

Print
Oud-Turnhout -

Wie in Oud-Turnhout op berenjacht gaat, komt een wel heel bijzonder exemplaar tegen. Beer Corona wenkt in Eigen voorbijgangers dichterbij en geeft hen uitleg over het coronavirus.

“Hallo, kom gerust wat dichterbij. Maar niet te dicht, hoor. En je mag me ook niet aanraken. Dat komt door het coronavirus.” De beer Corona spreekt in de Oud-Turnhoutse straat Eigen argeloze voorbijgangers aan. Hij zit niet achter een raam maar heeft van zijn maker Ludo Damen een eigen huisje aan de brievenbus gekregen. “Vorige week las ik in het gemeenteblad over de kinderen die op berenjacht gaan om hen tijdens het wandelen wat af te leiden”, zegt de initiatiefnemer.

Ludo besloot onmiddellijk aan de slag te gaan. “Ik gebruikte een oude knuffel van mijn zoon, een geluidsopname, een motortje en een sensor die beweging detecteert. Na een dag of twee was hij klaar. Ik ben wel een handige Harry, een jaar geleden heb ik nog een verlichtingsinstallatie gemaakt voor de eindejaarsexpo met 944 handen in het Hofke van Chantraine (Kunst- en erfgoedcentrum, red.).”

Liefst geen toeloop

Ludo kreeg al heel wat positieve reacties op de beer. “Ik dacht dat alleen kleine kinderen gingen terug wuiven maar de grote doen dat evengoed. (lacht) Mijn eigen kleinkinderen vinden hem prachtig, net zoals de buren. We hebben zelfs al een brief in de bus gekregen voor Corona met een mooie kindertekening.”

Ludo haast zich nog om er aan toe te voegen dat het niet de bedoeling is dat er een toeloop voor de beer ontstaat. “Daarom hebben we er ook een filmpje van gemaakt, dat mijn broer op YouTube en Facebook heeft gezet.”

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? De coronapatiënten in België: hun leeftijd en de evolutie Welke maatregelen zijn er in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.