© Buddh International Circuit

Coronavirus: voormalig F1-circuit in India wordt quarantaine-plaats

Wereldwijd wordt alles op alles gezet om de strijd met het coronavirus aan te gaan. Daarbij wordt in India zelfs een voormalig F1-circuit ingezet als quarantaine-plaats

F1journaal.be

Op het 5,14 kilometer lange Buddh International Circuit werd van 2011 tot en met 2013 de GP van India georganiseerd maar in plaats van F1-bolides verwelkomt het circuit nu arbeidsmigranten die van de Indiase regering in quarantaine moeten gaan.

Tijdens de lockdown die door de regering werd ingesteld moeten de werkkrachten in quarantaine gaan alvorens ze Delhi mogen verlaten en terug kunnen keren naar hun eigen stad of dorp.

De Indiase regering wil met de opvang op de sportfaciliteiten rondom het F1-circuit vermijden dat de werkkrachten bij het terugkeren naar hun stad of dorp het coronavirus verder zouden verspreiden doorheen het land.

Een terugkeer van de Formule 1 naar India zit er niet meteen in. De Jaypee Group, eigenaar van de faciliteiten op en rondom het F1-circuit, zit al geruime tijd in financiële moeilijkheden.

De Duitser Sebastian Vettel zal dus voorlopig de enige F1-piloot blijven die de GP van India op zijn naam wist te schrijven. Vettel won immers samen met Red Bull drie jaar op rij op het Buddh International Circuit.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be:

Meer sportnieuws