Chauffeurs op de parking Goordijk. © Joris Herregods

Grote truckparking Antwerpse haven toch open “omdat chauffeurs zich elders verzamelden, zonder sanitair”

De parking Goordijk op de Noorderlaan in de Antwerpse haven, waar enkele honderden trucks kunnen staan en truckers vaak overnachten, is opnieuw open. Nochtans was die gesloten als maatregel in de strijd tegen corona. “Maar de chauffeurs verzamelden zich elders, waar dan geen sanitair was.”

cm

Eerder deze maand beslisten de havenkapitein en de scheepvaartpolitie om de parking te sluiten. Truckers zaten volgens het Havenbedrijf te dicht bij elkaar. Ze moesten andere locaties zoeken.

Maar de parking is sinds kort opnieuw open. “Truckers zijn belangrijk voor de werking van de haven en de nood aan parking is groot”, zegt Gert Ickx van het Havenbedrijf Antwerpen. “Maar de sluiting hielp niet, want ze zetten zich elders bij elkaar, maar dan zonder sanitair. Dan hebben we ze liever op de parking Goordijk, met goed sanitair.”

Om de truckers afstand te doen bewaren, zijn nu drie tekstkarren met adviezen geplaatst en flyers in tien talen verspreid. Het sanitair wordt er nu vier keer per dag gepoetst in plaats van twee keer. “Het naleven van de afstand van anderhalve meter zal zowel door onze medewerkers als door de scheepvaartpolitie worden gecontroleerd”, aldus Ickx nog.

© Joris Herregods

MEER OVER Haven Antwerpen