KAART. Bekijk hoe zwaar de Antwerpse gemeenten getroffen zijn door het coronavirus

De gegevens in de kaart op deze afbeelding zijn van 22 mei 2020. Foto: GVA, Belga

KAART. Bekijk hoe zwaar de Antwerpse gemeenten getroffen zijn door het coronavirus

Print
/ Antwerpen -

De overheid maakt dagelijks het aantal bevestigde coronabesmettingen per gemeente bekend. In totaal zijn er nu (dinsdag 2 juni) 8.091 bevestigde besmettingen in de provincie Antwerpen, of 4,35 per 1.000 inwoners. In het Waasland gaat het om 1.242 besmettingen, of 4,60 per 1.000 inwoners. Bekijk op de kaarten hieronder voor elke gemeente van de provincie Antwerpen en het Waasland de cijfers en hoe sterk ze stijgen. De kaart voor het hele land geven we ook mee.

(Het laden van de grafieken kan enkele seconden duren. Alle kaarten in dit artikel worden automatisch geüpdatet zodra er nieuwe gegevens beschikbaar zijn.)

Sciensano, het Belgische instituut voor gezondheid, geeft de cijfers over het aantal bevestigde besmettingen per gemeente vrij. Het gaat wel alleen om de besmettingen die daadwerkelijk vastgesteld zijn door te testen. De werkelijke aantallen liggen dus hoger.

De stad Antwerpen telt 2.438 besmettingen, in verhouding tot het bevolkingsaantal betekent dat aantal dat er 4,64 bevestigde besmettingen zijn per 1.000 Antwerpenaren.

In onze provincie is Ravels met 9,53 besmettingen per 1.000 inwoners het zwaarst getroffen, gevolgd door Aartselaar (9,24 besmettingen per 1.000 inwoners) en Borsbeek (8,66 besmettingen per 1.000 inwoners). Daarna volgen Oud-Turnhout (7,98), Lille (7,08),Sint-Katelijne-Waver (7,07), Hove (7,02), Zandhoven (6,68), Herselt (6,54) en Puurs-Sint-Amands (6,49). In Boom, Brasschaat, Kalmthout, Kapellen, Schilde, Stabroek, Grobbendonk en Merksplas zijn er meer dan 5 besmettingen per 1.000 inwoners geregistreerd.

In het Waasland is Temse het zwaarst getroffen, met 6,98 besmettingen per 1.000 inwoners. In Lokeren zijn er 6,72 besmettingen per 1.000 inwoners, Sint-Gillis-Waas telt er 5,99 en in Waasmunster staat de teller op 5,83 per 1.000 inwoners.

In de gemeenten Essen, Hemiksem, Mortsel, Rumst, Zwijndrecht (Antwerpse rand), Bornem, Duffel, Heist-op-den-Berg, Nijlen, Willebroek (regio Mechelen), Baarle-Hertog, Geel, Meerhout, Olen, Vorselaar, Vosselaar en Laakdal (Kempen) staat de teller intussen boven de 4 bevestigde besmettingen per 1.000 inwoners.

(Lees verder onder de kaarten)

Niet overal stijgt het aantal besmettingen even snel. Enkele gemeenten ten noorden van Antwerpen kenden een late piek in de coronacijfers. Die lijkt intussen wel voorbij te zijn.

Onderstaande kaarten tonen de stijging van het aantal geregistreerde besmettingen in procent.

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? De coronapatiënten in België: hun leeftijd en de evolutie Welke maatregelen zijn er in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.