Handgels die aan woekerprijzen te koop staan in beslag genomen

Foto: Politie Antwerpen

Handgels die aan woekerprijzen te koop staan in beslag genomen

Print
Antwerpen / Berchem -

De Antwerpse politie heeft maandag meerdere flacons handgel in beslag genomen. Een krantenwinkel op de Grotesteenweg in Berchem bood die aan woekerprijzen aan. De desinfecterende gels werden geschonken aan de spoeddienst van het Sint-Vincentiusziekenhuis.

Een patrouille van het wijkteam controleerde de krantenwinkel maandagmiddag. Er was een melding binnengelopen dat de uitbater handgels zou verkopen aan woekerprijzen. “Ter plaatse werden inderdaad meerdere flacons aangetroffen die aan 14 euro per flesje te koop waren”, vertelt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

De voorraad werd in beslag genomen. “Het wijkteam schonk deze aan de spoeddienst van het Sint-Vincentiusziekenhuis”, aldus Bruyns nog.

Verscherpte maatregelen

Sinds 18 maart gelden in Antwerpen verscherpte maatregelen wat betreft de verkoop van mondmaskers en andere medische producten die voor hulpverleners noodzakelijk zijn. Die mogen sindsdien alleen nog maar te koop worden aangeboden in apotheken. Ook tegen woekerprijzen wordt sindsdien opgetreden.

In alle andere winkels die nog open mogen zijn, is de verkoop ervan verboden. De maatregelen gelden voorlopig tot 5 april, maar die termijn wordt verlengd zolang de coronamaatregelen van kracht zijn. Ook tegen woekerprijzen van dergelijke producten wordt sindsdien opgetreden.

Handgels die aan woekerprijzen te koop staan in beslag genomen
Foto: Politie Antwerpen
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio