Antwerpenaar biedt gratis taxiritten aan voor ziekenhuispersoneel

Hicham biedt gratis ritten aan voor ziekenhuispersoneel. Foto: taxipower.be

Antwerpenaar biedt gratis taxiritten aan voor ziekenhuispersoneel

Print
Antwerpen / Hoboken -

Hicham El Fallah (40), uitbater van taxibedrijf Taxi Power & Services, biedt zijn diensten gratis aan voor ziekenhuispersoneel dat zich inzet voor Covid-19-patiënten. “Wij Antwerpenaren moeten er in deze moeilijke tijden meer dan ooit voor elkaar zijn”, vindt hij.

Hicham woont in Hoboken en rijdt al achttien jaar met de taxi. Vorig jaar startte hij zijn bedrijf Taxi Power & Services, dat vier wagens heeft rondrijden in Antwerpen. “Sinds de coronamaatregelen van kracht zijn, is het voor ons héél kalm”, zegt hij. “Dat terwijl het voor veel artsen en verpleegkundigen net omgedraaid is. Ze draaien shiften van twaalf uur en meer. Die mensen kunnen op het eind van zo’n lange dag wel een rustige rit naar huis gebruiken.”

Hicham heeft met het ZNA Middelheim contact gehad en biedt zijn diensten volledig gratis aan. “De reactie daarop was heel positief”, zegt Hicham. “Voorlopig heb ik alleen met hen contact gehad omdat het Middelheimziekenhuis niet zo ver van mij thuis is. Personeel dat zich ontfermt over Covid-19-patiënten en na zijn shift een rit wenst, kan mij gewoon bellen op mijn rechtstreeks nummer dat op mijn website staat. Ik pik hen dan met veel plezier op.”

Innerlijke rust

Dat hij er niets aan verdient, vindt Hicham niet belangrijk. “Wat heb ik aan thuiszitten en nietsdoen? Op deze manier blijf ik in het reine met mezelf en vind ik innerlijke rust. Dat is toch veel meer waard dan geld? We zijn allemaal Antwerpenaren en los van geloof of kleur of afkomst zijn we allemaal mensen. We moeten er voor elkaar zijn, zeker nu.”

Ook voor taxi’s gelden in deze coronatijden specifieke regels. “We mogen maar één klant per keer vervoeren, tenzij het om twee mensen uit hetzelfde gezin gaat. Klanten mogen enkel meerijden op de achterbank. Ik heb ook handschoenen, een mondmasker en ontsmettingsmiddel in mijn taxi liggen. En de deuren en koffer, die doe ik zelf open. Ik respecteer dus zo strikt mogelijk alle hygiëneregels.”

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? De coronapatiënten in België: hun leeftijd en de evolutie Welke maatregelen zijn er in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.