Voertuig zonder originele nummerplaat en zonder inschrijving in beslag genomen

Foto: Google Street View

Voertuig zonder originele nummerplaat en zonder inschrijving in beslag genomen

Print
Antwerpen / Deurne -

De Antwerpse politie controleerde maandag op verschillende plaatsen op verkeersveiligheid en parkeerovertredingen. Daarbij werd een wagen opgemerkt die niet geldig was ingeschreven en waarvan de nummerplaat niet de originele was. Het wijkteam liet de auto in beslag nemen.

De wagen sprong in het oog op het Rodekruisplein in Deurne. “Het stond met de achterzijde opvallend dicht tegen een bosje geparkeerd. De verklaring was snel gevonden”, aldus de politie. Op het Kiel werd dan weer een wagen getakeld. Op de Sint-Bernardsesteenweg, ter hoogte van de Voetbalstraat, werd een tram gehinderd door twee foutgeparkeerde wagens. Ook een achtergelegen woonerf was voor de hulpdiensten daardoor moeilijker bereikbaar. “Eén van de twee wagens werd getakeld om de baan terug vrij te maken, de bestuurder zal de takelsom en de boete moeten betalen”, klinkt het.

De politie wou ook een voertuig met buitenlandse nummerplaat dat dwars over het voetpad stond, laten takelen in de Golfstraat. “Voordat de takelwagen ter plaatse was, sprak de eigenaar de politie aan. Hij kreeg een fikse boete voor het foutparkeren, maar moest ook nog achterstallige verkeersbelasting ophoesten.”

Tot slot stelde het wijkteam Unolaan een overtreding vast bij parkeerplaatsen voorbehouden voor mensen met een handicap. Twaalf vrachtwagens van meer dan 3,5 ton die verkeerd geparkeerd stonden, kregen ook een boete.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio