Beau (24) deelt leuke dansmoves en dat is precies wat de stad wil: “Positieve vibes hebben we nodig”

Print

Video: Beau Claessens

/ Mechelen -

Beau Claessens (24) werkt in de horeca, maar door de coronacrisis is hij technisch werkloos. Hij smijt zich nu helemaal in dansen, zijn passie. De jonge Mechelaar deelt zijn originele dansmoves op Facebook met de wereld in de hoop dat ze andere mensen inspireren. Dat is precies wat de stad wil bereiken met de campagne ‘2800 love. Ga viraal in uw kot’.

Een concertje met je eigen compositie, een lied zingen dat je zelf hebt geschreven of je even de lokale Jeroen Meus wanen en je lievelingsrecept delen met andere Mechelaars: het kan allemaal op de Facebookpagina die de stad maandag lanceerde. Het initiatief moet de Maneblussers extra aanmoedigen om verplaatsingen te beperken tot wat echt nodig is, zoals boodschappen doen of woon-werkverkeer.

“Het zijn woelige tijden. We vragen heel wat inspanningen van de inwoners met de richtlijnen in de strijd tegen het virus. We beseffen dat dit niet vanzelfsprekend is en het einde is voorlopig nog niet in zicht, maar op deze manier willen wij mensen virtueel toch samenbrengen en voort bouwen aan een sterk sociaal weefsel. Met de Facebookpagina willen we Mechelaars een plek bieden waar ze al hun creatieve en positieve vibes met elkaar delen”, vertelt burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+). Als het maar op een vriendelijke manier gebeurt en met respect voor elkaar. Promotie maken of spam verspreiden, is er niet toegestaan.

Verschillende Mechelaars voelen zich aangesproken en hebben al iets gepost. Wie dat zeker ook zal doen, is Beau Claessens. “Ik vind het een schitterend initiatief. In tijden als deze hebben we positieve vibes nodig en kunnen we elkaar misschien inspireren”, zegt hij. De jongeman haalde eerder al even uw krant toen hij in de eerste dagen van de coronacrisis een streepje muziek over de verlaten Grote Markt liet klinken, opdat er toch een beetje sfeer was. Twee weken later is de twintiger nog altijd even positief ingesteld. “Ik ruim mijn appartement wat op, ik werk aan mijn fiets en ik dans zo’n drie uur per dag”, vertelt Beau.

Beau (24) deelt leuke dansmoves en dat is precies wat de stad wil: “Positieve vibes hebben we nodig”
Vanuit zijn ‘kot’ stuurt de twintiger al eens een filmpje de wereld in. Foto: Beau Claessens

Normaal is hij verantwoordelijke voor de bar in De Vleeshalle, maar zoals alle horecazaken is die zaak momenteel gesloten. “Het was altijd al mijn droom om danser te worden. Als ik werk, heb ik daar misschien een uurtje per dag tijd voor. In mijn freestyle probeer ik verschillende stijlen zoals popping, locking, robotic en shuffle te mengen”, legt de twintiger uit. In zijn dakappartement met zicht op de Grote Markt heeft Beau zijn slaapkamer omgebouwd tot dansstudio. “Compleet met spiegels, spots en een installatie”, zegt hij. Dansjes die hij maakte in de Kruidtuin of in zijn kot stuurde Beau al de wereld in.

Precies dat laatste wil de stad bereiken: creatief bezig zijn vanuit uw kot. “Op ons platform voor en door Mechelaars kunnen onze inwoners hun creativiteit tonen of elkaar een hart onder de riem steken. Het is een plek waar je even uit de vier muren breekt en waar je van in je kot binnen kijkt in dat van anderen. Op die manier blijven we allemaal binnen, maar zijn we toch verbonden”, zegt eerste schepen Patrick Princen (Vld-Groen-m+), bevoegd voor Participatie. Met het initiatief hoopt de stad ook de culturele sector, sportclubs en ondernemers aan te spreken.

www.facebook.com/groups/2800love

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio