“Na de zomer duidelijk beeld voor Prins Boudewijnlaan”

De Prins Boudewijnlaan in Edegem moet veiliger. Foto: Filip Spoelders

“Na de zomer duidelijk beeld voor Prins Boudewijnlaan”

Print
Edegem -

De oversteekbaarheid voor zwakke weggebruikers en de algemene veiligheid vormt al jaren een zwak punt van de Prins Boudewijnlaan in Edegem. Maar volgens mobiliteitsschepen Birre Timmermans (N-VA) kan er na de zomer een definitief plan op tafel liggen om dit aan te pakken.

De gemeente Edegem en het Agentschap Wegen en Verkeer zijn al een hele tijd in overleg om de veiligheid van deze steenweg te verbeteren. Afgelopen maand hielden beide partijen opnieuw een gespreksronde. “We hadden al enkele voorstellen aan het Agentschap Wegen en Verkeer overgemaakt. Die heeft op haar beurt aan ons mogelijke aanpassingen bezorgd. Het gehele dossier wordt de volgende weken en maanden uitgeklaard”, licht de Edegemse schepen toe.

Na de zomer staat er een volgend overleg gepland. “Dan is het mogelijk om tot een definitieve visie en plan voor de Prins Boudewijnlaan te komen. Het gaat voornamelijk om aanpassingen aan de doorsteken in de middenbermen. Sommige doorsteken zullen sluiten terwijl deze verkeersbewegingen zullen worden opgevangen door middel van keerlussen. Welke precies gaan sluiten, kunnen we nu niet aangeven aangezien we nog in overleg zijn met Agentschap Wegen en Verkeer.”

DE TEST