Amirah mocht op de foto met de dankbare agenten. © rr

Geen groot verjaardagsfeest? Dan schenkt Amirah (4) traktatie aan politie en zorgverleners

Voor de vierde verjaardag van Amirah kon het gezin Sabbahi uit Hoboken deze keer geen feest geven. Het besloot dan maar lekkernijen te trakteren aan de werknemers van het ZNA Middelheim, de Antwerpse politie, een rusthuis en een dokterspraktijk. “Die mensen verdienen dat. En zo heeft Amirah toch nog een speciale dag.”

anro

Amirah zou de gebakjes in haar kleuterschool en aan de familie hebben uitgedeeld. Die feestelijkheden worden echter belemmerd door het coronavirus. In plaats van de zoetigheden niet meer te voorzien, besloot het gezin toch te trakteren. “Eerst zijn we naar het Middelheim gegaan om er ambulanciers, dokters en verpleegsters aan de ingang gebakjes te geven”, vertelt Karima Il Aissati (33), de moeder van Amirah.

“Ook voor de politie wilden we iets doen”, zegt Karima. “En wat past er beter voor de politie dan donuts? Eerst wilde ik het zelf gaan brengen, maar ik kan moeilijk met al mijn kinderen naar daar. Dus heb ik gebeld naar de politie, die het dan zelf is komen halen. Ze waren heel dankbaar en Amirah mocht met hen op de foto.”

Toch speciale verjaardag

“Die mensen hebben het echt wel verdiend”, vindt Karima. “Doordat de politie werkt, kan ik veilig thuis blijven met mijn kinderen. Je leest zoveel, bijvoorbeeld dat mensen spuwen op agenten. Ze moeten nog altijd mensen oppakken, vaak zonder bescherming. Ik ben de mensen die in het ziekenhuis werken even dankbaar. We gaan volgende week nog naar de dokterspraktijk van Geneeskunde voor het Volk en een rusthuis.”

Dat het feest niet is doorgegaan, vindt het gezin eigenlijk niet zo erg. “Nu hebben we er een echt speciale verjaardag van kunnen maken, Amirah dat ze jarig is en heeft toch een beetje een feestje”, zegt Karima. “En ook thuis hebben we goed kunnen vieren. Mijn tweede dochter is jarig in mei. Als de lockdown dan nog bezig is, trakteren we opnieuw.”

MEER OVER Coronavirus

GRATIS CORONA NIEUWS