Ultrarunner Alain Aerts liep 1066 kilometer in maart, en dat in een straal van acht kilometer rond zijn ‘kot’.

Ultrarunner Alain Aerts liep 1066 kilometer in maart, en dat in een straal van acht kilometer rond zijn ‘kot’. © kma

Ultrarunner loopt in één maand meer dan duizend kilometer, en dat in straal van 8 kilometer rond ‘zijn kot’

Ultrarunner Alain Aerts (56) uit Massenhoven liep in maart al 1.063 kilometer, en dat in een straal van acht kilometer rond zijn huis. “Een bewijs dat je niet ver moet lopen om lang te lopen”, zegt de ultieme coronajogger wat raadselachtig.

kma

De kilometervretende Alain richtte zelf vorig jaar de facebookgroep Runningfriends op. Hij loopt sowieso al veel, maar in deze coronatijden dreef hij zijn ritme nog op. “Ik had dagen van 35 kilometer, maar zat ook soms boven de zeventig kilometer. In totaal ben ik naar Spanje gelopen.”

Op Strava, een website en mobiele applicatie waarmee sportprestaties kunnen worden bijgehouden via GPS, is dit een nieuw record. Het straffe is dat Alain Aerts nooit verder dan acht kilometer rond zijn huis verwijderd zat. “Ik heb veel in de bossen van Halle-Zoersel gelopen. Je kan lokaal in je eigen omgeving prachtig joggen. Ik hoop dat ik anderen kan inspireren.”

Aerts merkt wel dat het drukker is geworden. “Zeker op het jaagpad naast het Albertkanaal waar ik ook vaak loop was het zaterdag weer enorm druk van wandelaars, fietsers en joggers.”

© rr

© rr

Vastgoed

Jobs in de regio