© IMAGEGLOBE

Mechelaar die gratis in businessclass naar New York vliegt moet 12.000 euro terugbetalen

De Mechelse correctionele rechtbank heeft een 25-jarige man uit Mechelen opschorting van straf gegeven. De man had de website van Brussels Airlines gehackt en kon zo gratis vliegtuigtickets bestellen. De Mechelaar moet niet naar de gevangenis, maar moet wel 12.000 euro schadevergoeding betalen.

tdk

Bij Brussels Airlines merkte men in het najaar van 2016 dat er iets niet klopte met enkele vliegtickets. Heel snel werd duidelijk dat Mechelaar Kevin D. het computersysteem waarmee personeelsleden van de vliegtuigmaatschappij hun tickets konden boeken had gehackt. Zo kon hij verscheidene vliegtickets bestellen. Het ging onder meer om drie tickets in businessclass naar John F. Kennedy Airport in New York. Omdat die vliegtickets ook werden gebruikt, stelde Brussels Airlines zich burgerlijke partij voor ongeveer 20.000 euro.

Het was niet de eerste keer dat de Mechelaar werd veroordeeld omdat hij computersystemen van luchtvaartmaatschappijen had gehackt. Twee keer liep hij een probatieopschorting op. Omdat alle feiten waarvoor hij zich nu moest verantwoorden zich tussen 2014 en 2017 hadden afgespeeld, vroeg het Openbaar Ministerie geen nieuwe straf voor de man.

De rechtbank volgde de aanklager en stuurde D. met een strafopschorting huiswaarts. Aan de burgerlijke partij moet de man wel 12.000 euro terugbetalen, een pak minder dan de gevraagde 20.000 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen