Stad Mechelen organiseert begrafenissen via live streaming

De aula op de stedelijke begraafplaats van Mechelen. Foto: Patrick Hattori

Stad Mechelen organiseert begrafenissen via live streaming

Print
Mechelen -

De stad Mechelen biedt nabestaanden de mogelijkheid om voor begrafenissen in de aula een live streaming te organiseren. Zo kunnen meer mensen met respect voor de social distancing van thuis uit het afscheid toch meemaken.

Door de coronacrisis verkiezen veel families momenteel om een afscheidsplechtigheid uit te stellen. “Met de strikte maatregelen is afscheid nemen alleen mogelijk in beperkte kring. Door een live streaming in de aula van de stedelijke begraafplaats kan iedereen met een computer en internetaansluiting de rouwplechtigheid thuis volgen. Daarmee bieden we dus een alternatief aan”, vertelt Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+), schepen van Burgerzaken.

Voor de plechtigheid wordt een link aangemaakt en op aanvraag via e-mail aan de familie bezorgd. De familie bepaalt zelf met wie zij de link deelt. Het camerasysteem in de aula is er al sinds vorig jaar. De stad wilde er toen een oplossing mee bieden voor familieleden of vrienden die in het buitenland verblijven, of opgenomen zijn in een ziekenhuis of een rusthuis.

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? De coronapatiënten in België: hun leeftijd en de evolutie Welke maatregelen zijn er in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.