Landschapspark Frijthout wordt weldra een stukje groter. © Marc De Swert

Landschapspark Frijthout wordt stukje groter: Kempens Landschap koopt aanpalend perceel van 1,5 hectare

Kempens Landschap heeft een perceel grond verworven dat grenst aan landschapspark Frijthout. Daardoor kan het laatste puzzelstukje van het gebied geïntegreerd worden in het geheel van het park.

mads

Vzw Kempens Landschap werd opgericht in 1997, op initiatief van de provincie Antwerpen en een veertigtal gemeenten. De organisatie koopt waardevolle historische landschappen en openruimtegebieden in de provincie Antwerpen en stelt ze open voor het publiek. Landschapspark Frijthout in Hove strekt zich deels uit op de grens met Boechout en Mortsel. Het gebied is toegankelijk sinds 2018 en kwam er via een samenwerking tussen Kempens Landschap, de gemeentebesturen van Boechout en Hove en de provincie Antwerpen.

Met de nieuwe aankoop, een stuk grond dat nu dienst doet als paardenweide, gaat het om een groene long van bijna 24 hectare. Die zal nu als een aaneengesloten geheel verder ontwikkeld worden. “In de toekomst zal ook dit perceel worden ingericht, zodat het past in de globale gebiedsvisie. Die gaat niet voor een klassiek parklandschap, maar een wat woester toegankelijk open groen landschap, waar recreatie en natuur in evenwicht zijn”, zegt Kathleen Helsen (CD&V), gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Kempens Landschap.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio