Werknemers van Martens Vloeren schuurden en behandelden onlangs de vloer in woonzorgcentrum Stede Akkers in Hoogstraten. © rr

Vloerlegger springt in de bres voor gedupeerde horeca-uitbaters en winkeliers: “We hebben voldoende voorraad”

De deuren van horecazaken en heel wat handelszaken blijven nog een tijdje dicht. Martens Vloeren uit Hoogstraten adviseert hen dat het daardoor een goede gelegenheid is om een nieuwe vloer te leggen of te renoveren.

Ronny van den Ackerveken

Zaakvoerder Mark Martens merkt net als veel ondernemers de gevolgen van de maatregelen ten gevolge van het coronavirus. “We hebben nog een aantal projecten lopen die de volgende weken verder afgewerkt worden. Mijn personeel werkt meestal alleen, zodat er geen probleem is om voldoende afstand te bewaren. Normaal gezien krijg ik wekelijks meerdere mails of telefoons met de vraag om een offerte te maken, maar sinds vorige week niet meer. Ik verwacht daarom pas later dit jaar dat de zaak volledig stil ligt”, vertelt Martens. “Klanten ontvangen in de toonzaal is niet meer mogelijk. We kunnen nog wel ter plaatse gaan om de kleurstalen en mogelijkheden te bespreken. Veel ondernemers in de grensstreek hebben Nederlands cliënteel, bij mij is dat bijna 50%. Door de sluiting van de grenzen komen er ook van die kant geen opdrachten meer. Dat zorgt voor een extra uitdaging.”

Voorraad

Die uitdaging ziet de zaakvoerder in de horecazaken en winkels die nu gesloten zijn. “De gelegenheid is er nu om de vloer te vernieuwen, te herstellen of op te schuren. Dat is op korte termijn zeker haalbaar”, zegt Martens. “Een aantal bouwwerven ligt stil en we hebben voldoende voorraad. Dat maakt het gemakkelijk om in te plannen. Ik kan in deze periode voor een gunstige kostprijs zorgen. Door de sluiting is het gemakkelijk om een winkelruimte volledig leeg te maken. De klanten gaan bovendien aangenaam verrast zijn wanneer ze terug welkom zijn. Wie wacht tot de maatregelen zijn opgeheven, moet dan weer sluiten terwijl de zaak had kunnen open zijn.”

martensvloeren.be

MEER OVER Coronavirus

GRATIS CORONA NIEUWS