Jaar cel gevorderd voor man die vrouw en kinderen slaat

Foto: Dirk Vertommen

Jaar cel gevorderd voor man die vrouw en kinderen slaat

Print
Mechelen -

Voor de correctionele rechtbank van Mechelen is maandag een man verschenen die beschuldigd wordt van opzettelijke slagen en verwondingen. Hij sloeg zijn vrouw en kinderen geregeld, toch was zijn echtgenote maandag vol lof over de man. Het parket vraagt een celstraf van een jaar.

Op 11 december vorig jaar moest de politie tussenkomen toen de man zich agressief gedroeg tegen zijn gezinsleden. In het voorbije jaar was de echtgenote van de man maar liefst negen keer naar de dokter gegaan met verwondingen van slagen door haar man. Ook de kinderen deelden in de klappen.

De klappen vielen tijdens verschillende incidenten, de familie wijt de slagen aan stress. “Mijn man is een goede man, hij is gestresseerd en uit dat dan verkeerd”, verklaarde de vrouw op de zitting. “Hij woont nu apart maar mijn kinderen, vooral de kleintjes, missen hem enorm en willen dat hij terug naar huis komt.”

Volgens procureur des konings Karel Berteloot moet er eerst een ernstige begeleiding volgen vooraleer het gezin herenigd kan worden. “Nu al terug naar huis gaan, is af te raden. Er moeten nog serieuze stappen gezet worden om geweld in de toekomst te voorkomen”, zegt hij. “De man heeft geen of weinig schuldinzicht, hij deed gewoon zijn zin en werkte zijn frustraties uit op zijn gezin.”

Berteloot vroeg de man te veroordelen tot een jaar cel. Zijn advocate vroeg een straf met uitstel. “Hij is bereid om begeleiding te volgen, en verontschuldigt zich tegenover zijn familie.”

Rechter Theo Byl velt een vonnis op 13 april.

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio