Voorzitter City Pirates Antwerpen pleit voor herziening: “Amateurs die drie keer zoveel verdienen als zorgpersoneel… Komaan zeg!”

Foto: Dirk Kerstens

Voorzitter City Pirates Antwerpen pleit voor herziening: “Amateurs die drie keer zoveel verdienen als zorgpersoneel… Komaan zeg!”

Merksem -

Sport is maar bijzaak op dit moment, maar het slagveld dat er in het amateurvoetbal zit aan te komen, valt niet te onderschatten. Clubs die leven van een eenzame geldschieter of enkele sponsors - en niet van tv-gelden of voorzitters die een vaste stek hebben in de top honderd van de rijkste Belgen - gaan het zeer zwaar te verduren krijgen. Michel Pradolini (58), de voorzitter van het net naar tweede amateurklasse gepromoveerde City Pirates Antwerpen en sinds december ook lid van de algemene vergadering van de Belgische voetbalbond, pleit ervoor om eens heel goed na te denken over de toekomst van het amateurvoetbal. “Er gaat véél te veel geld om in de lagere afdelingen”, zegt hij. “Het is een artificieel wereldje geworden, waar clubs zonder aanhang geld uit ramen en deuren blijven smijten. Laten we van deze crisis gebruikmaken om het voetbal terug aan het volk te geven.”

Zoals bij elke club dezer dagen was het ­afgelopen vrijdag muisstil in en rond het Jef Mermansstadion in Merksem. City ­Pirates Antwerpen was nochtans gepromoveerd naar de tweede amateurklasse. Geen champagneflessen ...

Meest gelezen GVA+

Sport

DOEN!