Oud-schepen en voormalig schooldirecteur Carlos Vloebergs (89) overleden

Carlos Vloebergs. Foto: rr

Oud-schepen en voormalig schooldirecteur Carlos Vloebergs (89) overleden

Print
Hemiksem -

Voormalig schooldirecteur en gewezen schepen en OCMW-voorzitter Carlos Vloebergs is zaterdag op 89-jarige leeftijd overleden. De ancien van sp.a Hemiksem stond bekend als iemand met een groot hart voor ‘zijn’ school en een groot sociaal engagement.

Afkomstig van Lier, belandde hij in Hemiksem als leerkracht om er later directeur te worden in het gemeentelijk onderwijs, een taak die hij met veel passie en vuur uitoefende. Hoewel hij zich reeds in 1950 aansloot bij de toenmalige Belgische Socialistische Partij (BSP), vertaalde zijn politieke overtuiging zich pas op latere leeftijd in actief en publiek engagement.

Na de gemeenteraadsverkiezingen van 1994 werd ‘Carlo’, zoals iedereen hem kende, voor een eerste maal gemeenteraadslid. Zes jaar later werd hij schepen van Onderwijs, Wonen en Cultuur. Met zijn passie voor het onderwijs voerde hij Franse les in vanaf het vierde leerjaar en initiatie Engels vanaf het vijfde. Hij stond ook mee aan de wieg van Ivebic, de intergemeentelijke samenwerking tussen Schelle en Hemiksem voor cultuur en bibliotheek en werkte aan projecten voor sociaal wonen zoals de wijk Varenvelden en het project tussen Abdijstraat en Delvauxstraat dat nu in de steigers staat.

In 2009 gaf de politicus als OCMW-voorzitter de fakkel door aan Hendrik Wastyn die eerder na hem in zijn school ook directeur was geworden. Tot en met 2012 bleef Vloebergs OCMW-raadslid.

“Dit jaar zou Carlo uitgebreid in de bloemetjes gezet worden aan de vooravond van 1 mei voor zijn zeventig jaar trouw lidmaatschap. Helaas kan de partij hem dit eerbetoon niet meer geven”, zegt sp.a-voorzitter Stefan Van Linden.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio