Toestanden als deze moeten absoluut worden vermeden.

Toestanden als deze moeten absoluut worden vermeden. © JAA

Muzikale kroegentocht gooit vroegtijdig de handdoek

Wijnegem zal dit jaar niet Zappen

Wijnegem Zapt, zoals de voorbije twintig jaar voorzien op 30 april, gaat niet door. Dat maakt organisator Tom Veeckmans bekend.

Jan Auman

“We hebben de afgelopen weken met een klein hartje de ontwikkelingen inzake het coronavirus gevolgd. Gezien de huidige situatie hebben we besloten om op 30 april Wijnegem Zapt 2020 niet te laten doorgaan. Dit tot onze grote spijt want we waren er helemaal klaar voor om met jullie opnieuw een dik feestje te bouwen”, aldus Tom Veeckmans. Die kondigt aan dat hij of zijn medewerkers de vele vrijwilligers, sponsors en groepen de komende dagen ook nog persoonlijk zullen contacteren.

“We hadden alle bands al geboekt, maar hopen die in 2021 wel de kans te geven om te spelen in de Wijnegemse cafés. Mede doordat we grote kosten vermijden, zal dit niet het einde zijn van onze muzikale kroegentocht”, stelt Veeckmans. Die had eerder dit jaar de 21ste editie nog wel op gang getrapt met het traditionele vrijwilligersfeest met gratis concert.

Met 1300 bezoekers en een tiental concerten in evenveel lokale cafés vierde Wijnegem Zapt vorig jaar uitbundig haar twintigjarig jubileum. Op het geboortekaartje van Wijnegem Zapt stonden destijds de namen van Gunter Joosen en Tom Dijckmans. De twee oud-scouts – Dijckmans zou ook nog in de politiek gaan en schepen worden – bedachten het concept en waren de trekkers van de allereerste editie. Ze wilden wat schwung in de rustige kanaalgemeente brengen door in zoveel mogelijk cafés op dezelfde avond verschillende live bands meerdere concerten te laten geven. Zo kon het publiek kiezen en verhuizen – zappen – van de ene naar de andere kroeg en naast pintjes heel wat mooie muziekjes consumeren.

Door de jaren heen, traden intussen dan 200 bands op tijdens Wijnegem Zapt.

Vastgoed

Jobs in de regio