District bedankt zorgverleners met Antwerpse handjes

Ann Cauwe, directeur van het WZC Sint-Vincentius vindt de attentie van het district een leuke en fijne verrassing. "Het geeft ons een warm hart." Foto: W&F Koen Fasseur

District bedankt zorgverleners met Antwerpse handjes

Print
Ekeren -

Het verplegend en verzorgend personeel van de drie Ekerse rusthuizen kreeg als dank voor zijn inzet een smakelijk geschenkje. Districtsburgemeester Koen Palinckx (N-VA) en districtsschepen Annemie Plompen (N-VA) boden hen Antwerpse handjes aan.

Als we in dit coronatijdperk geen handen mogen geven, dan doen we het maar symbolisch, moet Palinckx hebben gedacht. In Ekeren is banketbakker Bossuyt de enige die de Antwerpse handjes volgens een welbepaald recept mag vervaardigen en in grote hoeveelheid kan leveren. Er werden in totaal 1.500 Antwerpse handjes in tien mooie doosjes aan de rusthuizen uitgedeeld.

“Hartverwarmend naast de vele steun die we krijgen van familie en vrienden”, zegt Harold Van Drom, directeur van woonzorgcentrum Christine. “Geweldige verrassing. Ik werd uit de dagelijkse briefing gehaald. Ik wist echt van niets”, zei Donald Vermeulen, van woonzorgcentrum Hof De Beuken.

“Het doet deugd dat men aan ons denkt. Het geeft ons een warm hart”, beaamde Ann Cauwe, directeur van Sint-Vincentius.

Het Ekerse initiatief kreeg alvast de waardering van de Antwerpse schepen Koen Kennis. “Ik heb ook contact gehad met collega’s uit andere districten. “Wellicht nemen zij ook een initiatief. Uiteraard hoeven dat geen Antwerpse handjes te zijn. Er zijn vele manieren om dank u te zeggen”, besluit Palinckx.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio