Axl Peleman post mooi lied voor ‘zijn’ kassierster: “Respect”

Print
Antwerpen -

Axl Peleman steekt het personeel van supermarkten een hart onder de riem. Op sociale media heeft hij een liedje voor ‘zijn’ kassierster gepost. “Omdat ik enorm veel respect heb voor iedereen die bereid is zijn of haar gezondheid te riskeren opdat wij ‘s avonds kunnen eten.”

De coronacrisis inspireert dezer dagen wel meer artiesten tot hartverwarmende huisvlijt. Het filmpje dat Axl Peleman thuis heeft ingeblikt, is zijn reactie op een incident in de supermarkt waarvan hij de voorbije week getuige is geweest. “Ik zag medewerkers en een kassierster afgeblaft worden door klanten. Echt grof. Vlak daarna heb ik dit even opgenomen en op sociale media gepost”, licht hij toe.

In het liedje, een bewerking van het titelnummer van zijn album Dagget wet uit 2007, betuigt Peleman in het Antwerps respect voor ‘zijn’ kassierster. “Er wordt alle dagen geapplaudisseerd voor verplegend personeel. Geheel terecht, maar er zijn ook andere mensen die alle dagen hun gezondheid riskeren om ons te dienen. Vandaar dit liedje”, duidt hij in de intro van het filmpje.

Reacties

Zijn kleine gebaar wordt gesmaakt. Op Facebook is de korte videoclip al duizenden keren bekeken en ruim 340 keer gedeeld. Uit de vele commentaren blijkt dat Axl Peleman veel gewaardeerde reacties krijgt van medewerk(st)ers van supermarkten als Lidl, Aldi en Delhaize.

Eerder vorige week had de muzikant ook al Quarantine Blues gepost, een instrumentaal nummer dat hij met collega-gitarist David Piedfort – elk in hun ‘kot’ - vertolkt. “Voor alle mannen en vrouwen die dezer dagen een verschil maken. Verplegers, kassiers, apothekers, vuilnisophalers, dokters, postbodes; veel dank. We zijn jullie wat verschuldigd”, schrijft Peleman daarbij.

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? De coronapatiënten in België: hun leeftijd en de evolutie Welke maatregelen zijn er in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.