Online aanmelden voor secundaire school kan vanaf maandag

Beelden van kamperende ouders behoren dankzij het nieuwe aanmeldsysteem tot het verleden. Foto: Gil Plaquet

Online aanmelden voor secundaire school kan vanaf maandag

Print
Mechelen / Sint-Katelijne-Waver -

Gedaan met kamperen. Ouders in de streek van Mechelen kunnen vanaf maandag om 14u hun kinderen online aanmelden voor het eerste jaar secundair onderwijs. Dat kan voor verschillende scholen.

Eind vorig jaar sloten 66 scholen in Vlaams-Brabant en Mechelen een samenwerkingsverband voor een gezamenlijk systeem.”In alle scholen van Mechelen, Sint-Katelijne-Waver, Keerbergen, Haacht en Rotselaar gaan we van start met het digitaal aanmelden voor het eerste jaar A en B”, vertelt Bervoets.

Voor het schooljaar 2020-2021 kunnen ouders zich vooraf eenvoudig aanmelden op een centrale website. Door de samenwerking tussen de scholen komt er een einde aan dubbele inschrijvingen en artificiële wachtlijsten, die soms voor veel chaos en stress zorgden. Omdat heel het proces online verloopt, is de aanmeldingsperiode die loopt tot en met vrijdag 24 april om 14u door de coronacrisis niet uitgesteld. Alhoewel scholen momenteel geen infodagen organiseren.

Ouders kunnen zich aanmelden voor verschillende scholen. “Dat maakt het voor hen veel eenvoudiger en we hopen dat ouders nu sneller gaan weten in welke voorkeurschool ze terechtkunnen”, klinkt het. Ouders krijgen de raad om zo veel mogelijk scholen aan te duiden. Nadien wijst een computersysteem elke leerling een plaats toe op basis van voorkeur en toeval. Dat gebeurt op woensdag 6 mei en wordt de dag nadien bekendgemaakt aan ouders. Daarna kunnen ze hun kind(eren) inschrijven.

www.aanmelden.school

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio