Coronabesmetting in assistentiewoning: bewoners 14 dagen in ‘lockdown’

Foto: Zorggroep Orion

Coronabesmetting in assistentiewoning: bewoners 14 dagen in ‘lockdown’

Print
Turnhout -

Een van de bewoners van de assistentiewoningen van Zorggroep Orion in Turnhout heeft positief getest op het coronavirus. “Deze persoon werd daarop naar het ziekenhuis gebracht en wordt daar momenteel verzorgd”, klinkt het. “We wensen deze bewoner en familie sterkte toe.” De bewoners van de assistentiewoningen moeten nu veertien dagen in hun flat blijven. Eerder gingen in Antwerpen al alle serviceflats in lockdown.

Het gaat om een besmetting in de assistentiewoningen, er is geen besmetting in WZC De Wending en WZC De Vliet. “Om onze bewoners nog beter te beschermen, heeft Zorgroep Orion beslist om de maatregelen voor onze assistentiewoningen nog verder te verstrengen”, klinkt het in een persbericht. “Het gaat om 132 flats in de Albert Van Dyckstraat 10 en de Albert Van Dyckstraat 37 in Turnhout. Concreet komt het er op neer dat de assistentiewoningen in een beschermde omgeving veranderen, vergelijkbaar met de woonzorgcentra.”

De bewoners moeten gedurende veertien dagen in hun flat blijven. “Uitzondering daarop is dat de bewoners nog een wandeling kunnen maken in de gang of in de afgeschermde tuin. Daarbij vragen we wel dat de bewoners de regels van handhygiëne en social distancing van 1,5 meter nog strenger toepassen.”

In Borgerhout overleden in vijf dagen tijd vijf mensen die in een serviceflat woonden. Viroloog Marc Van Ranst riep toen al op om strengere maatregelen te nemen voor serviceflats.

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? De coronapatiënten in België: hun leeftijd en de evolutie Welke maatregelen zijn er in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.