© EPA-EFE

Geen gemor in Australië: door coronavirus leveren sterren tot 70 procent van hun inkomen in

De Australian football-spelers zijn vrijdag met de Australian Football League (AFL) tot een akkoord gekomen om tot 70 procent van hun inkomen in te leveren. Op die manier hoopt men de sport down-under wat meer ademruimte te geven nu de competitie er stilligt omwille van het coronavirus.

Aangezien er waarschijnlijk heel wat inkomsten verloren gaan doordat bijvoorbeeld tv-rechtenhouders en sponsors mogelijk geld terugeisen, hebben de spelers een geste gedaan door hun salarissen drastisch te laten verminderen. Na twee weken onderhandelen met de AFL kwamen ze tot het akkoord om voor april en mei 50 procent in te leveren, en vanaf juni 70 procent als het ook dan nog onmogelijk blijkt om te spelen.

Zelfs indien de competitie hervat wordt, zullen de spelers slechts de helft van wat ze gewoonlijk verdienen op hun loonbrief zien verschijnen. In Australië verdienen sommige AFL-spelers meer dan één miljoen Australische dollar (552.000 euro) per seizoen.

In Australian football nemen twee teams van 18 spelers het gewoonlijk op cricketterreinen of ovale velden tegen elkaar op. Er wordt met een ovale bal gespeeld.

Meer sportnieuws