Hulpdiensten zoeken versterking van vrijwilligers

De ziekenhuizen en huisartsen zoeken onder andere vrijwilligers om patiënten de weg te wijzen. Foto: RR

Hulpdiensten zoeken versterking van vrijwilligers

Print
Herentals -

De Kempense zorgsector kon de voorbije twee weken rekenen op de massale steun van de burgers, maar de hulpverleners zijn nog altijd op zoek naar vrijwilligers voor de heel specifieke taken.

Voor het consultatiecentrum in de bureaucontainers naast de spoedafdeling van het Ziekenhuis Geel is de Vereniging Huisartsenkringen Zuiderkempen op zoek naar administratieve vrijwilligers. Hun taak bestaat uit het inboeken van patiënten die langskomen na voorafgaande afspraak met hun huisarts, het administratief afhandelen van consults en andere soortgelijke taken. Enige computervaardigheid is dus zeker een vereiste. De vrijwilligers werken in shifts van vier of vijf uur.

Voor het triagepunt bij het Algemeen Ziekenhuis Herentals zoeken de huisartsen vrijwilligers die als een soort sprekende wegwijzer willen optreden voor patiënten met vermoedelijke coronasymptomen. “Patiënten die door hun huisarts doorgestuurd zijn naar het triagecentrum of kinderen met coronasymptomen die een afspraak hebben bij de pediater moeten doorgestuurd worden via de ingang aan de K-blok naar de tweede verdieping via de lift. Concreet wijst de vrijwilliger buiten voor de ingang van het ziekenhuis de weg. Hij moet geen deuren openhouden of de patiënten mee begeleiden naar boven”, klinkt het.

Ook voor de opvang van kinderen van specifieke groepen in de scholen tijdens de paasvakantie rekent de stad Herentals op het engagement van vrijwilligers.

www.geel.be/geelzorgt, www.herentals.be/herentalshelpt

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio