Vorig jaar vonden 900 feestvierders hun weg naar Schlagerhei op de Dophei in Pijpelheide © Roland Hermans

Scouts Pijpelheide schuiven Schlagerhei een jaar op

De tweede editie van Schlagerhei, een evenement van Akabe Albatros en Gidsen Pijpelheide (Heist-op-den-Berg), wordt een jaar uitgesteld. Het feest stond gepland op zaterdag 9 mei, maar verschuift nu naar zaterdag 8 mei 2021.

De eerste Schlagerhei vond vorig jaar plaats om nieuwe lokalen te helpen financieren voor de gidsen van Pijpelheide en akabe Albatros, een scoutsafdeling voor jongeren met een beperking. Dit jaar planden de jeugdbewegingen een vervolg met onder meer Sam Gooris, Danny Fabry en Frank Valentino op de affiche.

Hou je tickets bij

“Op basis van de prognoses was al snel duidelijk dat we een nieuwe datum moesten vinden”, zegt woordvoerder Bruno Verdoodt. “De volksgezondheid primeert. Wie al tickets heeft, moet niets doen, buiten ze goed bewaren voor volgend jaar. Wie vragen heeft, kan ons uiteraard via de website contacteren. We willen ook alle artiesten, het boekingskantoor en de sponsors bedanken voor hun begrip, inzet en medewerking.”

Een deel van de nieuwe lokalen is intussen klaar om in april in gebruik te worden genomen. “Maar de openingsfestiviteiten die we hiervoor hadden voorzien, verschuiven ook naar een andere datum.” (kvro)

www.schlagerhei.be