Moordverdachte krijgt dertig maanden cel voor drugssmokkel in de gevangenis

Jurgen B. smokkelde naar eigen zeggen wekelijks 150 gram hasj de gevangenis binnen. Foto: rr

Moordverdachte krijgt dertig maanden cel voor drugssmokkel in de gevangenis

Print
Antwerpen -

De strafrechter heeft Jurgen B. veroordeeld tot dertig maanden cel en een boete van 8.000 euro. Hij smokkelde drugs binnen in het arresthuis van de Begijnenstraat.

De 25-jarige Jurgen B. zit sinds maart 2018 in het arresthuis in de Begijnenstraat in Antwerpen op verdenking van de moord op de 75-jarige R.V. in Stabroek in februari 2018. Bij een controle in de gevangenis op 19 juli van vorig jaar bleek B. in het bezit te zijn van 25 gram cannabis. “In zijn verhoor stelt beklaagde dat deze verdovende middelen voor eigen gebruik waren en deels voor de verkoop ervan in de strafinrichting. Hij laat ongeveer 150 gram per week komen gedurende anderhalf jaar”, schrijft de rechtbank in het vonnis dat vrijdag uitgesproken werd.

“De feiten dragen bij tot een groeiende plaag aan drugsoverlast in de strafinrichting”, aldus nog de strafrechter. Omdat B. in het verleden ook al correctioneel veroordeeld werd en omdat hij verstek liet op zijn proces vond de rechter enkel een effectieve celstraf gepast. B. werd vrijdag veroordeeld tot dertig maanden gevangenis en een boete van 8.000 euro.

Het onderzoek naar de moord waarvan de man verdacht wordt is volgens onze informatie nog niet afgerond.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio