Stadsbeiaardier speelt verzoeknummers

Print
Mechelen -

Zelfs in coronatijden zijn er nog zekerheden. De automatische beiaard van de Sint-Romboutstoren speelt onverstoorbaar verder. Stadsbeiaardier Eddy Mariën gaat nog een stapje verder en speelt zondag voor het eerst een verzoeknummer van de Mechelaars.

“In deze tijden worden jong en oud er graag aan herinnerd om tot een gemeenschap te behoren en daar een zeg in te hebben”, stelt Björn Siffer (Vld-Groen-m+), schepen van Cultuur. En dus kunnen Mechelaars de komende weken elke zaterdag tot 15u zelf aangeven welk liedje ze de zondag daarop om 15u graag horen spelen. Het meest gekozen wordt dan gespeeld door de stadsbeiaardier, meteen na het lijflied ‘We zullen doorgaan’ van Ramses Shaffy.

Inwoners kunnen hun keuze maken uit een bestaande lijst met een link naar de huidige coronacrisis, zoals ‘The Sound of Silence’ van Paul Simon om de stilte te verklanken of een positieve noot met ‘Always Look at the Bright Side of Life’ van Eric Idle, maar ook klassieke muziekstukken staan in de lijst.

Op die manier willen de stad en Torens aan de Dijle vzw in deze periode de Mechelaars een hart onder de riem steken en de samenhorigheid versterken. “Veel ligt stil, maar de stadsbeiaardier blijft spelen voor de Mechelaars om vanuit de Romboutstoren hoop te geven tijdens de coronacrisis. Wie binnen moet blijven, kan bijvoorbeeld een raam openzetten”, vertelt schepen Koen Anciaux (Vld-Groen-m+), voorzitter van Torens aan de Dijle.

https://onzetoren.be/event/onze-toren-steekt-jou-een-hart-onder-de-riem

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio