Politie onderschept Limburgse vrouw die “de liefde wil gaan bedrijven”

Archiefbeeld. Foto: MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Politie onderschept Limburgse vrouw die “de liefde wil gaan bedrijven”

Print

Een 30-jarige vrouw uit Lanaken heeft een dure vrijdagochtend opgelopen, nadat de politie van de zone Bilzen-Riemst-Hoeselt haar in Bilzen had onderschept. Ze zei dat ze naar Hoeselt onderweg was om de liefde te gaan bedrijven. Ze zat met een hoge nood aan affectie wegens de “lockdown-light”. De vrouw bleek echter dronken achter het stuur te zitten en een speekseltest wees op het gebruik van cocaïne, meldt de politie vrijdag.

Op de Maastrichterstraat in Bilzen kon de politie haar onderscheppen. Uit de afgenomen alcoholtest bleek dat ze maar liefst 1,5 promille alcohol in het bloed had. Met een positieve speekseltest voor het gebruik van coke werd haar rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.

De vrouw uit Lanaken zal zich later voor een politierechter moeten verantwoorden. Haar liefdesritje naar Hoeselt bleek bovendien een niet-essentiële verplaatsing, zodat ze ook nog een onmiddellijke minnelijke schikking van 250 euro gepresenteerd kreeg voor de schending van de coronarichtlijnen.

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? De coronapatiënten in België: hun leeftijd en de evolutie Welke maatregelen zijn er in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.