Sterke toename ernstig zieke coronapatiënten in Mechels ziekenhuis: “11 op intensieve, 6 aan beademing”

De verzorging van een coronapatient in Luik. In Mechelen zijn er momenteel elf ernstig zieken opgenomen op intensieve zorg. Foto: Photo News

Sterke toename ernstig zieke coronapatiënten in Mechels ziekenhuis: “11 op intensieve, 6 aan beademing”

Print
Mechelen -

Het AZ Sint-Maarten in Mechelen merkt een sterke toename van ernstig zieke patiënten die intensieve zorg vragen. In het ziekenhuis waren er vrijdagmorgen 39 patiënten opgenomen. “Daarvan verblijven er elf op intensieve zorg en worden er zes beademd”, klinkt het.

In het ziekenhuis zijn er tot nu toe geen patiënten overleden. Drie patiënten mochten de afgelopen week het ziekenhuis verlaten. “We merken vooral een sterke toename van ernstig zieke patiënten voor wie intensieve zorg nodig is. We willen patiënten die symptomen vertonen ook uitdrukkelijk oproepen om tijdig contact op te nemen met hun huisarts”, zegt Birger Jespers, hoofdarts van het AZ Sint-Maarten.

Als mensen erg ziek zijn, kan ondersteuning best zo snel mogelijk starten. “Dit kan een opname die vaak twee tot drie weken duurt mogelijk voorkomen”, vertelt Jespers. In het ziekenhuis zijn er vandaag twee afdelingen voor coronapatiënten operationeel met in totaal 48 bedden. Op de afdeling intensieve zorg is er momenteel capaciteit voor veertien patiënten.

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? De coronapatiënten in België: hun leeftijd en de evolutie Welke maatregelen zijn er in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.