K3 herwerkt ‘handjes draaien’ tot ‘handjes wassen’ om kinderen coronamaatregelen aan te leren

Print

Video: Studio 100

K3 lost een bijzondere videoclip. Met hun nummer Handjes wassen willen Hanne, Klaasje en Marthe iedereen veilig door de quarantaine loodsen. Het deuntje ken je al van hun nummer Handjes draaien. “Op deze manier kunnen wij ons steentje bijdragen.”

Het nummer blijft hangen en wordt versterkt met een choreografie zoals alleen K3 het kan. Hanne, Klaasje en Marthe tonen onze allerkleinsten hoe ze best hun handen wassen. “Alle kindjes op de wereld doen me na”, zingen ze. Laat ons hopen.

“We kregen de vraag van onze fans of we een remake op Handjes draaien konden maken”, vertelt Klaasje. “Dat vonden we een goed idee, dus hebben we alles in gang gezet.” De meisjes vroegen gitarist Alain Vande Putte om hulp, hij schreef de tekst en speelde de melodie voor hen.

Ook voor de kleinsten onder ons is het een verwarrende periode. “Op het nieuws is er veel info, maar dat is allemaal volwassenenpraat. Naar mijn gevoel is er voor kinderen en jongeren geen aanspreekpunt”, aldus Hanne. Via hun YouTube-kanaal bereikt K3 veel kinderen, en volgens Marthe appreciëren ouders hun hulp wel. “We sporen kinderen aan om hun handen te wassen en zo weinig mogelijk in contact te komen met het virus.”

Voor het eerst nemen de meisjes van K3 een videoclip apart op. De drie zangeressen hielpen elkaar vanop afstand om het camerastandpunt en de lichtinval te bepalen. “We zijn er toch een dagje zoet mee geweest”, zegt Hanne. “Het was grappig, een beetje chaotisch. Maar we zijn superblij dat we op deze manier toch een videoclip de wereld in kunnen sturen. En het resultaat mag er zijn.”

“We zitten thuis in quarantaine en houden ons bezig”, vertelt Marthe. “Nu kunnen we onze was en strijk doen. Daar hadden we eerst geen tijd voor.” De repetities voor hun nieuwe show zaten er bijna op, maar ook die wordt uitgesteld. “We gaan ervoor zorgen dat iedereen naar ons kan komen kijken, vanaf het moment waarop de overheid groen licht geeft”, zegt Klaasje.

Nu in het nieuws