Muzikale bakker ontroert met versie van ‘We zullen doorgaan’ in de winkel

Print

Video: RR

Heist-op-den-Berg / Itegem -

Bij bakker De Broodkorf aan de kerk van Itegem (Heist-op-den-Berg) hebben ze voor een pakkend moment gezorgd. De muzikale medewerkers hebben er in de winkel hun versie van We zullen doorgaan gespeeld, als teken van verbondenheid met iedereen die het moeilijk heeft.

Zaakvoerster Annelies de Bock speelt in de Itegemse fanfare en ook twee medewerkers van in de bakkerij zijn er actief. “We kunnen in deze tijden niet meer repeteren met onze fanfare. Maar we wilden wel iets met onze muziek doen. Bij Vlamo hadden ze opgeroepen om We zullen doorgaan van Ramses Shaffy te spelen. Mijn broer heeft voor een driestemmige versie gezorgd en wij hebben die met ons drieën gespeeld in de winkel.”

De opname gebeurde met de nodige afstand tussen de muzikanten. Er waren op dat moment ook geen klanten aanwezig. “We hebben het opgenomen op een rustig moment, wanneer de winkel leeg was. Tine Struyven speelde op de altsaxofoon, Katrien Van Herck op de sopraansax en ik op de trombone. We hebben het nummer gebracht als teken van verbondenheid en als steun voor alle zorgverleners. En ook wij zijn van plan om door te blijven gaan, als we het geluk hebben van gezond te mogen blijven”, zegt Annelies.

Veel klanten zeggen ondertussen op sociale media dat ze gepakt zijn door de muzikale winkeljuffrouwen van De Broodkorf. “Dit was een kippenvelmomentje”, is de meest gehoorde reactie.

LEES OOK: al jouw vragen over de corona-lockdown beantwoord.
Wat is het coronavirus? De coronapatiënten in België: hun leeftijd en de evolutie Welke maatregelen zijn er in België?
Overheidscommunicatie over het coronavirus raadpleeg je hier.

Blijf als eerste op de hoogte van corona-updates in België en Antwerpen.
Download de GVA nieuwsapp.