Vlaams Belang boycot eerste conference-call-gemeenteraad Zandhoven

De gemeenteraad van Zandhoven bij de installatie in 2019. Intussen zijn er wel al wat raadsleden vervangen. Foto: kma

Vlaams Belang boycot eerste conference-call-gemeenteraad Zandhoven

Print
Zandhoven -

De gemeenteraad van Zandhoven komt vandaag, donderdagavond, voor het eerst samen via een conference call, een telefonische vergadering met meerdere mensen tegelijk. Paul Stulens, gemeenteraadslid en voorzitter van Vlaams Belang Zandhoven, gaat niet deelnemen, omdat de op de agenda geplaatste punten volgens hem niet hoogdringend zijn.

“Alhoewel ik echt wel een reden heb, wens ik me hierbij allerminst te willen verontschuldigen voor mijn niet-deelname aan de gemeenteraad”, aldus Stulens. “Integendeel, ik wens met klem te protesteren tegen het feit dat er toch een gemeenteraad wordt gehouden. Immers, op geen enkel ogenblik heeft de burgemeester willen of kunnen aantonen dat de drie dagordepunten van enige hoogdringendheid zouden zijn.”

Burgemeester Luc Van Hove (CD&V) gaf eerder aan dat de drie punten toch best deze maand al behandeld worden. Het gaat om de goedkeuring van een wegtracé en de belofte van kosteloze grondafstand in Dorp in Pulderbos. Ook de goedkeuring van het wegtracé voor de omgevingsvergunning van het dorpspark Massenhoven staat op de agenda, net als het definitief vaststellen van de herziening BPA voor het Vrijetijdscentrum. Dit laatste zou nodig zijn zodat de architect verder kan werken en het belangrijk bouwproject niet te veel vertraging oploopt.

Ook N-VA heeft nog een agendapunt toegevoegd over de coronamaatregelen.

N-VA gaf eerder ook wel aan dat het betreurt dat door deze handelswijze nu geen publiek en pers aanwezig kunnen zijn om het debat rond het wegtracé voor het dorpspark in Massenhoven - waar honderd bezwaarschriften tegen ingediend werden - te volgen.

Groen heeft er op zich wel begrip voor dat de gemeenteraad moet doorgaan omdat de coronacrisis nog lang kan voortduren en alles niet on-hold mag worden gezet. “Maar op zich zijn er meer praktische manieren dan een conference call”, meent Jordi De Vlam (Groen). “Wij hebben wel duidelijke instructies gekregen, dus misschien valt het nog mee. Wij hadden zelf vanuit onze partij ook een agendapunt toegevoegd over een betere handhaving van vergunningen, maar dat werd niet weerhouden.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio