Luc Caals brengt serenade op oprit woonzorgcentrum in Schoten: “Ik voel me net Romeo maar dan met heel veel Julia’s”

Luc Caals had de voorbije 47 jaar al op veel plekken gezongen, maar nog nooit op de oprit van een woonzorgcentrum. Daar kwam donderdagmiddag verandering in.

Het was Lieve Kelders (N-VA), voorzitter van Woonzorggroep Voorkempen die onder meer woonzorgcentrum Verbert-Verrijdt beheert, die Caals om deze gunst had verzocht. “Om onze 160 residenten en fantastisch verzorgend personeel wat afleiding te bieden in deze moeilijke tijd”, aldus Kelders.

Uiteraard kon het concert niet binnen doorgaan. Caals, intussen ook al 67, voelt zich kiplekker, maar het mag gewoon niet. En dus werd het rondpuntje vlak voor de hoofdingang omgetoverd tot bühne. Maar daar nam de gezellig ronde artiest, die nooit last had van kapsones, genoegen mee. Het publiek, de vooral vrouwelijke tachtigplussers van Verbert-Verrijdt, zat veilig één en twee hoog achter glas in de ‘zwaaihoeken’ van het woonzorgcentrum. Het is hier dat ze regelmatig ook staan of zitten om hun kinderen en kleinkinderen te begroeten in deze contactarme tijden.

“Voor mij is dit letterlijk terugkeren naar de roots. Want toen hier nog een ‘moederhuis’ stond, ben ik hier geboren met de hulp van zuster Alberta. Natuurlijk kwam daar in mij geval een keizersnede bij te pas”, vertelt Luc zijn eerste maar zeker niet zijn laatste mop tussen de schlagers door van André Hazes, Willy Sommers en Louis Neefs.

“Ik weet dat directeur Jean Van Humbeeck en zijn team van zorgkundigen hier nu prachtig werk leveren en wilde wat graag iets doen voor deze kwetsbare groep dorpsgenoten en hun engelbewaarders. Het is wel de eerste keer dat de mensen achter glas zitten om van mijn liedjes te genieten. Gelukkig kunnen de ramen ‘op kiep’ en heeft technicus Peter Rombouts grote luidsprekers bij. Ik voel met hier zingend op de grond voor dat balkon net Romeo, maar dan één met héél veel Julia’s”, aldus Luc alvorens hij alweer een nieuwe meezinger en armenzwaaier inzet.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio