Puurs-Sint-Amands pompt half miljoen euro in lokale economie

“Om alle ondernemers in Puurs-Sint-Amands en hun herstart binnen enkele weken actief te ondersteunen, lanceert de gemeente Puurs-Sint-Amands een daadkrachtig tienpuntenplan dat zo’n half miljoen euro vertegenwoordigt,” zegt burgemeester Koen Van den Heuvel.

pp

Het gaat om de vrijstelling van de uitstralingsbijdrage van 125 euro, prioritaire betalingen van het gemeentebestuur aan de lokale leveranciers, uitstel van de belastingaangiftes vanuit de gemeente, vermindering van de algemene bedrijfsbelasting, gedeeltelijke vrijstelling van het standgeld voor marktkramers, huurvermindering voor concessiehouders en een groot doorstartpromobudget.

Het gemeentebestuur lanceert ook de eenmalige ‘coronabonus’ bij aankoop van een P-bon, de geschenkbon van de gemeente. Alle 26.500 inwoners van de gemeente Puurs-Sint-Amands zullen zo de kans krijgen om een digitale P-bon van 20 euro aan te kopen voor de kostprijs van 10 euro, wat een korting van 50% betekent. Deze speciale P-bon zal na de herstart van het economische leven korte tijd geldig zijn om de inwoners terug ‘uit hun kot’ te lokken en weer naar de lokale detailhandel te brengen. Hiervoor investeert het gemeentebestuur tot 265.000 euro in de lokale detailhandel. Een bedrag dat de getroffen handelaars en horeca-uitbaters direct ten goede komt. Zo pompt het gemeentebestuur samen met de inwoners in totaal 530.000 euro in de lokale economie.

Verder komt er een verhoging van de buurtfeestcheque van 150 naar 200 euro: dit zijn de subsidies voor buurtfeesten.

MEER OVER Coronavirus

GRATIS CORONA NIEUWS