326 kilo cocaïne bestemd voor Antwerpen onderschept

De drugs werden onderschept in de haven van Santos in Brazilië. Foto: Policia Militar

326 kilo cocaïne bestemd voor Antwerpen onderschept

Print
Antwerpen / Antwerpen 2018 -

In de haven van het Braziliaanse Santos is woensdag een partij cocaïne van 326 kilogram onderschept. Volgens lokale media waren de drugs bestemd voor de haven van Antwerpen.

De militaire politie in Santos kreeg woensdag een tip dat een vrachtwagen een grote hoeveelheid cocaïne vervoerde naar de haven. De truck werd opgewacht en toen de inzittenden de politie opmerkten, probeerden ze te vluchten. “Twee mannen konden onmiddellijk gearresteerd worden”, zegt de Policia Militar (PM). In de vrachtwagen werden geen drugs meer aangetroffen. “Op camerabeelden van de haventerminal was wel te zien dat de mannen in de buurt van een container geweest waren”, zegt de PM.

De container in kwestie werd gecontroleerd en er bleken twaalf sporttassen met blokken cocaïne in te zitten, in totaal ging het om 326 kilogram. Volgens het Braziliaanse Globo waren de drugs bestemd voor de haven van Antwerpen.

Een van de opgepakte mannen probeerde volgens de PM de dans nog te ontspringen door de politie om te kopen. Volgens Globo bood hij de agenten een half miljoen Real, ongeveer 90.000 euro. De man werd behalve voor zijn betrokkenheid bij de drugssmokkel ook gearresteerd wegens een poging tot actieve corruptie.

326 kilo cocaïne bestemd voor Antwerpen onderschept
Foto: Policia Militar
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio