Stad laat alle huur vallen voor handel en horeca

Foto: Geertje De Waegeneer

Stad laat alle huur vallen voor handel en horeca

Print
Mechelen -

De stad Mechelen laat alle concessievergoedingen en huurprijzen vallen aan handelaars en horecazaken die getroffen zijn door de coronamaatregelen . Ook de promotaks wordt tijdelijk afgeschaft. Er wordt intussen gewerkt aan een ‘post-corona-actieplan’.

Heel wat Mechelse handelaars en horecazaken hebben het moeilijk door de coronacrisis. Het stadsbestuur neemt daarom enkele initiatieven. Zo laat het alle concessievergoedingen vallen voor de uitbaters van de Nekkerhal, Lamot, het Tivolikasteel, het Via Via reiscafé, de aubetten van de Bruul en de Margriet. Ook de zaken die beheerd worden door de autonome gemeentebedrijven, krijgen steun. De stad roept private eigenaars van horecapanden op om solidair te zijn en hun huur eveneens te laten vallen. Een aantal brouwers gaf al gehoor aan die vraag.

De promotaks wordt dit jaar afgeschaft en het versturen van de belastingaanslagen voor alle economische bedrijvigheid wordt voorlopig opgeschort. In een eerste fase loopt de opschorting tot einde mei, maar die periode kan verlengd worden tot augustus.

De stad, handelaarsvereniging Mechelen MeeMaken, Voka en Unizo werken intussen ook aan een actieplan voor na de coronacrisis. Het is de bedoeling om Mechelen via dat plan nog meer op de kaart te zetten als winkelstad. “Dankzij het actieplan willen we de handel en horeca in de stad een goede doorstart laten maken na deze crisis”, zegt burgemeester Alexander Vansersmissen (Vld-Groen-m+).

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio